Sunday, February 10, 2013

Kita di pihak yang mana satu??

Assalamualaikum...sahabt fillah sekalian.Alhamdulillah kampen GAZA & SYRIA we are together with you berjalan dengan jayanya..
Syukran kpada sahabt2 yang menjayakan dan peduli tentang saudara2 kita di syria dan palestin..setiap sumbangan kalian  insyaAllah akan di nilai di sana nnti.. :) semoga hamasah kita terus berkekalan..jom tajdid iman kita...aiwah2...

BOIKOT...

Kita dipihak yang mana satu?
Adakah selama ini kita faham kenapa perlu boikot ?
Yang memboikot adakah kita memboikot dengan kefahaman?
yang diboikot, adakah kita sudah cuba untuk memahami?
Boikot, tapi dengan berhujah dan berakhlak.bukan dengan nafsu..
Boikot bukan kerana kita tak mahu mereka maju tetapi kerana kita tak rela agama kita di persenda & dicampuradukkan dengan benda-benda maksiat.
sudah tau sejarah kempen boikot di Malaysia? SINI

ISLAM itu INDAH jangan sesekali anggap & jadikan ISLAM itu REMEH!

Diriwayatkan daripada Hazrat Anas R.A.bahawa sesungguhnya Rasulullah S.A.W.bersabda,

LAILAHAILLALLAH sentiasa memberi manfaat kepada penyebutnya dan menolak azab dan bencana daripada mereka selama mereka tidak meringan2 kan haknya.”Para sahabat R.Anhum. bertanya,”Apakah yang dimaksudkan dengan meringan-ringankan haknya?Nabi S.A.W.menjawab,”Apabila perbuatan2 maksiat kepada Allah SWT berterang-terangan dan maksiat itu tidak dicegah dan tidak diubah.”(dipetik dari kitab at-Targhib,hadis riwayat al-Asbahani)boikot bukan bermusim

selagi syarikat syarikat ini (mcd,coca cola,loreal dll) masih menyumbang dana kepada zionis,selagi itu kita masih mengekalkan boikot.semoga istiqomah.

save gaza save syria!


No comments:

ـ